Főoldal Profilom Regisztráció Kilépés Belépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Csütörtök
2024-05-02
0:28 AM
Metin2
[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
A fórum moderátora: PowerFighter  
Fórum » Metin2-HU » Metin2.HU » Szerver Összevonás GyIK
Szerver Összevonás GyIK
PowerFighterDátum: Szerda, 2013-01-02, 3:26 PM | Üzenet # 1
A legjobbak közt
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 394
Hírnév: 1098
Állapot: Offline
Kedves Játékosok!

Mint tudjátok, a következő héten összevonjuk az első szervereket Görögországban és tisztában vagyunk azzal, arra vártok, hogy minél többet megtudjatok az eljárásról. Ezért készítettünk számotokra egy új GyIK-et, hogy láthassátok, mi vár rátok. Mint mindig, most is folyamatosan frissíteni fogjuk a fórumon, hogy mi történik. Maradjatok velünk!

A Metin2 Csapat

----------------------------------------------------

Általános

Mely szerverek lesznek összevonva?
A pontos hozzárendelés még nincs beállítva, de várható, hogy 2 - 5 meglévő szerver lesz összevonva egy új szerverre.

Mindezek után mennyi szerver lesz?
Ez még nincs pontosan beállítva.

Van olyan szerver, ami nem lesz összevonva?
Ez még nincs pontosan beállítva.

Mennyi csatorna (CH) lesz az összevont szervereken?
Ez még nincs eldöntve.

Meg kell erősítenem az email címem? Többé már nem férek hozzá a regisztrációhoz használt email fiókomhoz.
Az egyesítés után be kell majd lépned a Metin2 weboldalra, ahol új azonosítóhoz kell hozzárendelned karaktereid (a folyamat ismertetését lásd lentebb). NEM szükséges megerősíteni az email címeden keresztül.

Nullára lesz állítva a Yang?
Nem, megtarthatod a teljes megtakarításaidat.

Kihez fordulhatok, ha problémám van?
Lépj kapcsolatba a support.metin2.hu-val.

Tárgyak/Leltár

Mi fog történni a felszerelésemmel?
Egy az egyben áthelyezzük az új szerverre.

Mi történik, ha az összes érintett szerveren négy karakterem van, mindegyik teli leltárral?
Sem a karaktereid, sem a tárgyaid nem vesznek el. Mivel azonosítónként és szerverenként csak négy karaktered lehet, az egyesítés után be tudsz jelentkezni a Metin2 weboldalra és új azonosítókhoz rendelheted hozzá karaktereid. Hogy a raktárad a lehető legüresebb maradjon, az összevonás előtt egy új azonosítóban hozz létre olyan tároló karaktereket, amiknek átadhatsz néhány raktározandó tárgyat.

Lejárhatnak az időkorlátos tárgypiaci tárgyaim a szerver összevonás ideje alatt?
Igen, sajnos ez nem kerülhető el. De igyekezni fogunk olyan rövid ideig lekapcsolva tartani a szervert, amennyire csak lehet.

Mi van akkor, ha törölni akarok egy karaktert, de vannak átadhatatlan tárgyaim a raktárában? Elveszítem azokat a tárgyakat?
Igen, a tárgyaid szintén törölve lesznek.

Karakter

Mi történik, ha az új szerveren két karakternek is azonos a neve?
Ebben az esetben az alacsonyabb szintűnek meg kell változtatnia a nevét. Ha ez történik a karaktereid egyikével, rögtön a szerver egyesítés utáni első bejelentkezésedkor meg leszel kérdezve egy felugró ablakban az új névről. Ha két egyforma szintű karakter viseli ugyanazt a nevet, véletlenszerűen lesz eldöntve, melyik tarthatja meg azt.

Át kell neveznem a karakterem, ha az ugyanilyen nevű másik, magasabb szintű karakter véglegesen tiltva van?
Igen, sajnos az egyesítési eljárás során nem lehet ellenőrizni, hogy egy azonosító tiltva van vagy nincs.

Több karakterem van azokon a szervereken, amik össze lesznek vonva. Mindegyiket át tudom helyezni az új szerverekre?
Semelyik karakter nem lesz törölve, mindegyik áthelyezésre kerül az új szerverekre. Ez akkor is így van, ha azonosítónként csak négy karaktered lehet egy szerveren. A szerver összevonás után valami ehhez hasonló fog történni:
XY nevű azonosítódban a következő karakterek vannak, különböző szervereken:
Szerver 1: Char01, Char02, Char03, Char04
Szerver 2: Char05, Char06, Char07
Szerver 3: Char08, Char09, Char10
Szerver 4: Char11, Char12
Az 1 - 4 szerverek összevonásra kerülnek 1.1-es szerverré. Az XY nevű azonosítód valamennyi karaktere áthelyezésre kerül az 1.1-es szerverre: ez azt jelenti, lesz tizenkét karakter egy azonosítón belül az új szerveren. De mivel ez nem lehetséges, a következő fog történni: azonosítód négy részre fog szétválni - XY (eredeti), XY2 (új), XY3 (új) and XY4 (új). Minden új azonosítónak ugyanaz lesz a jelszava, mint az eredeti fő azonosítóé. A szerver összevonás után eldöntheted, melyik karaktereket melyik azonosítódhoz akarod hozzárendelni a Metin2.hu-n.
Figyelmeztetés: Valamennyi karaktered, amit nem rendelsz hozzá egyetlen azonosítóhoz sem, véglegesen törlésre kerül, miután meghoztad döntésed!

Mennyi időm van arra, hogy hozzárendeljem a karaktereimet?
Az összevonás után bármikor bejelentkezhetsz a Metin2 weboldalra és hozzárendelheted karaktereidet új azonosítókhoz. Nincs határidőhöz kötve, hogy mikorra kell befejezni ezt az eljárást.

Mi történik, ha nem hozom meg ezt a döntést, hanem csak folytatom a játékot?
A rendszer véletlenszerűen kiválaszt négy karaktert és hozzárendeli azokat a normál azonosítódhoz. Ha nem hozod meg a döntésed, a szerver összevonás után csak ezekkel leszel képes játszani. Hogy hozzáférhess valamennyi karakteredhez, a weboldalon keresztül hozzá kell rendelned azokat új azonosítóhoz. Lásd az előző kérdést.

Akkor is megváltoztathatom a karakterem nevét, ha nincs másik karakter ugyanilyen néven?
Nem, erre nincs lehetőség.

Céhek

Egy céh vezetője vagyok és nem akarom elveszíteni. Mire kell odafigyelnem?
Hogy megtartsd a céhed, a következőkre kell odafigyelned:
1. Szerver-összevonáskor ugyanabban a birodalomban kell lenned, mint ahol a céhed van.
2. Legalább 3 tagja legyen a céhednek.
3. Vezetőként legalább egyszer be kellett jelentkezned a szerver egyesítés előtti 30 napban.
Például:
XY nevű azonosítódban a következő karakterek vannak különböző szervereken:
Char1: Sárga birodalom, céhvezér
Char2: Kék birodalom, nincs céhben
Mivel két különböző szerveren és birodalomban vannak a karaktereid, a szerver egyesítés véletlenszerűen fogja eldönteni, hogy az új szerveren melyik birodalomba fog átkerülni mindkét karaktered. Ha a kék birodalomba kerültél, a sárga birodalomban lévő céhed törölve lesz, mivel a céh létezése a céhvezérhez kötődik. Hogy megelőzd a véletlenszerű kiosztást, a következőt teheted meg az összevonás előtt: Szerezz egy Birodalmak oldatát és a másik karaktereddel válts arra a birodalomra, mint ahol van a céhed. Alternatív megoldásként akár törölheted is a rossz birodalomban lévő karakteredet. Ez biztosítja, hogy a szerver összevonási eljárás során a megfelelő birodalomba kerülj.

Kap valamilyen kompenzációt a céhvezér az elveszített telek miatt?
A céhvezér "Yang csomag" formájában visszakapja a telek, az alkimista, a kovács és a valószínűleg létező oltár árát is a Tárgypiacos raktárába.

Lesz bármilyen hatása a több mint 70 tagú céhre, ha az Erő oltára törlődik a céhtelekkel együtt?
A céhtagok száma ugyanaz marad. Amint a céhnek van telke és felépített oltára a szerver összevonás után, lehetősége lesz új tagok hozzáadására is.
Van arra lehetőség, hogy ugyanannak a céhnek a telke ne legyenek ott minden csatornán (CH-n)? Ez lehetővé tenné, hogy minden céh megtarthassa saját telkét.
Nem, erre nincs lehetőség.

Lesz több elérhető céhtelek is az egyesítés után?
Igen. További céhterületek kerülnek be minden birodalomba. Az új térképekről itt találhatók további információk.

A szerver összevonás óta nem jelenik meg többé a céh logóm. Ez hiba?
Nem, ez nem hiba. Az összevonás befejezése után egyszerűen csak töltsd fel újra a céh logót.

Raktár/Tárgypiac raktár

Mi fog történni a raktárammal?
A raktár teljes mértékben át fog kerülni. Egyetlen tárgyad sem fog elveszni! Annak érdekében, hogy az összevonás után hozzáférhess a tárgyaidhoz, teljesen ki kell ürítened a raktárad. A Metin2 weboldalon a "Szerver összevonás" kiválasztásával tudod átmozgatni a tárgyakat a fúziós tárolódból a raktáradba. Ismételd meg ezt a lépést annyiszor, amíg a teljes raktárad tartalma átkerül.

Lesz nagyobb raktár?
Nem, a raktárhelyed ugyanakkora marad. Ugyanakkor minden játékos ingyenesen kap majd egy 7 napig érvényes raktár ládát.

A különböző szervereken lévő raktáraimnak különböző jelszava van. Melyik raktár jelszó kerül át?
A rendszer véletlenszerűen fog egyet választani a jelszavaid közül. Egyszerűen csak próbáld végig az összes lehetséges jelszavad az új szerveren. Alternatív megoldásként a weboldalon keresztül kérheted raktár jelszavad újraküldését emailben.

Még mindig van néhány tárgy a bővített raktáramban, de a raktár láda ideje már lejárt, már nem érem el azokat. Még mindig össze tudom vonni a tárolómat, vagy előbb vennem kell egy másik raktár ládát?
Minden játékos kapni fog a szerver összevonás után ingyenesen egy 7 napra szóló raktár ládát. Ezt aktiválhatod a Metin2 weboldalon keresztül, a "Szerver összevonás" részen. Ezáltal hozzá tudsz majd férni a kibővített raktárad rekeszeiben lévő tárgyakhoz, vagy képes leszel azt extra tárhelyként használni az összevonásnál. Kérjük figyelj oda, mert ha lejár a raktár láda időtartama, csak akkor fogsz tudni újra hozzáférni a tárgyaidhoz, ha új raktár ládát vásárolsz.

Egyéb

Lesz hatása az összevonásnak a játékbeli házasságomra?
Ha mindkét fél továbbra is ugyanabba a birodalomba tartozik, nem változik semmi. Ha a társadnak vagy neked új nevet kell választani, ez automatikusan frissülni fog a család listán. Ha két különböző birodalomba kerültök, a házasság meg fog szűnni.

Mi fog történni a barátlistámmal?
A barátlista törölve lesz. A család listával ellentétben a barátlistán nem tudjuk automatikusan módosítani a neveket. Állapodj meg a barátaiddal az összevonás előtt pl. IRC-n vagy más egyéb helyen, hogyan fogjátok tudni megtalálni egymást az összevont szerveren.

Hogyan találhatom meg azokat a barátaimat, akiknek átnevezett karakterük van?
Az egyesítés után úgy találhatod meg őket a legkönnyebben, ha még az egyesítés előtt kötsz velük erről egy megállapodást akár IRC-n, akár céhed hang alapú kommunikációs szerverén, akár más helyen.

Több azonosítóm van az összevont szerveren, el kell döntenem majd, hogy melyik négy karakterrel akarok tovább játszani?
Nem, az azonosítóid nem lesznek sem összevonva, sem törölve. Azonosítónként és szerverenként legfeljebb csak négy karaktered lehet, de nincs korlátozva az általad regisztrált és használt felhasználói fiókok száma.

Bárki létrehozhat új azonosítót az összevont szerveren, vagy le lesz zárva, így csak a "régi" szerverekre lehet regisztrálni?
Egyelőre minden szerver nyitva lesz új azonosítók létrehozására az összevonás után.

Kiválaszthatom, melyik összevont szerverre kerüljön a karakterem?
Nem, nem választhatsz. Például ha az 1 - 5. szerverek lesznek összevonva, minden játékos az újonnan létrehozott szerverre fog átkerülni.

Például az 1. szerveren van egy karakterem a piros birodalomban, egy másik pedig a sárga birodalomban a 2. szerveren. Amikor az 1. és a 2. szerver összevonásra kerül, választanom kell egy birodalmat?
Igen, választanod kell, mivel az ugyanabban az azonosítóban lvő karakterek ugyanazon a szerveren nem tartozhatnak eltérő birodalmakba. Az egyesítés során véletlenszerűen dől el, hogy melyik birodalomba fognak kerülni a karaktereid. Tárgypiacos raktáradban találsz majd ingyenesen egy "Birodalmak oldata" nevű tárgyat, amivel egy alkalommal lehetőséged van birodalmat váltani.

Az egyik azonosítómban lévő 1-es és 2-es szerveren lévő karakterem is céhtag a saját különböző birodalmukban. Mindkettő a saját céhe tagja marad, ha mindkét szerver összevonásra kerül?
Ha egy birodalom mellett döntöttél az új szerveren, ez lesz érvényes az összes karakteredre abban az azonosítódban. Ez azt jelenti, hogy a korábbi, más birodalomhoz kötődő céhtagságod és házasságod is megszűnik.
 
Fórum » Metin2-HU » Metin2.HU » Szerver Összevonás GyIK
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:


 Copyright MyCorp © 2024
Honlapszerkesztő - uCoz